Hoppa till sidans innehåll

OK året 2017

10 DEC 2017 18:12
  • Skapad: 10 DEC 2017 18:12

Ibland blir det inte som man har tänkt sig! 

Mycket lite vinterträning blev det pga en kris i livet. Efter att det lösts sig hyfsat så var det dags att försöka komma igång med seglingen. Redan vid första seglingarna så kände jag att något var fel i ryggen jag hade mycket svårt att ta mig in i båten och över på andra sidan, väl ute i hängbanden gick det bra men man blir inte snabb när det tar lång tid att slå. 

Första tävlingen i Stenungsund åkte jag på för att testa och se om det höll, det gjorde det inte. Seglade lördagen men fick hoppa över söndagen. 

Min tanke blev då att satsa på EM i Danmark, så massage och träning samt en hel del värktabletter blev det och det kändes rätt okej. Väl framme i Danmark så hade jag inget ont utan kändes riktigt bra, kan ha sin förklaring(värktabletter). Jag seglade riktigt bra, bästa placering en tredjeplats . Jag slutade 27:a av 135 och blev tredje svensk. Grymt nöjd. Vi hade ett race där jag pendlade mellan 1 och 3 men det blåstes av! 

SM hade jag inte möjlighet att åka på och det var nog tur det för ryggen mådde inte bra. Nästa tävling hölls i Träslövsläge vilket jag genomförde med ett dålig resultat. 

Envis som jag är tänkte jag att det går väl över så jag åkte till NM i Danmark men även där fick jag bryta. När vi skulle lasta så klev jag snett och då sa ryggen ifrån rejält. 

Med segling på hemmaplan kunde jag ju inte göra annat än försöka men det blev så att jag seglade lördagen och var i startfartyget på söndagen. 

Efter detta så har jag röntgat ryggen och det såg rätt bra ut. Problemet med ryggen är att mina diskar inte är platta och detta gör att jag har svårt att böja mig och det blir smärta. Nu har jag fått hjälp och det går framåt så jag ser hoppfullt fram emot nästa säsong, kanske jag blir  bättre än någonsin. 

Nästa års stora tävlingar som jag vill vara med på är VM i Warnemunde och EM i Franska Bandol vid Medelhavet. 

Stort tack till Björkegrens Optik, One Design Center och SSV, samt till Lasse Ling som alltid finns tillhands om jag behöver hjälp. 

Sen vill jag rikta ett speciellt tack till min familj. 

Med ENVISHET kommer man långt. 

Seglarhälsningar!
Mårten Bernesand

Skribent: Jan Olsson
Epost: Adressen Gömd

Sjöräddning Kalmar

 

 

 

Svenska Sjö 

 

13_7m_N

 

 

 

 

web counter


free web hit counter

Besök sedan 2010-03-27

Postadress:
SS Vikingarna - Segling
Kalmarsundsparken 40
39247 Kalmar

Besöksadress:
Kalmarsundsparken 40
39247 Kalmar

Kontakt:
Tel: 072-0085022
E-post: This is a mailto link

Se all info