Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet 2017


 Ett nytt år med nyårslöften som måste infrias, oskrivna dagar, och en ny ordförande i Segelsällskapet Vikingarna. Vem är ordföranden? Vad kommer att hända? Det är lätt att frågorna och spekulationerna blir många och jag börjar med att mycket kort presentera mig själv. 

Min ålder 59 år medger inte 365 dagars semester utan jag är fortfarande yrkesverksam. På fritiden har jag genom åren skaffat mig Förarbevis, Kustskepparen, VHF, Utsjöskepparen, Kanalintygen och examen Fartygsbefäl på Linnéuniversitetet för att få veta lite mer om det maritima livet . Därefter blev det NFB, Stockholm och behörigheten att utexaminera blivande Förarintyg och Kustskeppare. För att säkerställa kompetensen gick jag kursen i Astronomisk navigation i händelse att jag missat något.  Nåväl alla har vi väl våra laster. Hur är mitt sjöliv för övrigt? Har en fantastisk 29 fots långsamtgående motorbåt  (hemmahamn T-bryggan) som jag försöker befinna mig i mer än ofta men gillar öven att segla och då kanske främst i Kroatien där det blivit en del segling. I övrigt boendes i Kalmarsundsparken med sambo, hund och barn. 

Varför anta rollen som ny ordförande? 

Ordförande växer inte på träd i en förening och raden av sökanden är väldigt kort men när jag fick frågan av valberedningen var min första tanke att här skulle man kanske kunna bidra med något gott då jag brinner för sjölivet. Nu efter mitt första styrelsemöte kan jag bara konstatera att vi har en av de bästa klubbarna i landet men vi har glömt att marknadsföra detta. Seglingssektionen som ger oss nytt liv, Klubbholmsektionen som ger oss rekreationen och välmående, Klubbhussektionen som ger oss god ekonomi och ett ansikte utåt och alla som i det tysta utför arbeten som jag absolut inte visste fanns, trots medlemskap under fem år. Vilket gäng och vilka insatser! Gubbgänget där man måste tycka till om allt och det mesta, vilken insats dom gör! Alla dessa insatser i det tysta som gör att vi är en väl fungerande klubb med anor från 1930 talets början. Min första reflektion är då den otroligt dåliga marknadsföringen både internt och externt vi lider av och något jag vill förändra. Varje medlem skall känna att avgiften jag betalar till klubben kommer tillbaks genom allt det bra vi faktiskt gör och har.  Vilken klubb i Sverige har ett klubbhus i vårt läge, en egen ö med ytterligare ett ”klubbhus” , egna bryggor och en segelsektion som slår det mesta?  Vi saknar bra kommunikation mellan medlemmar och styrelse vilket kommer att bli en av mina utmaningar att få ordning på. 

Vi har en rad intresseområden att ta tag i med tanke på den omfattande bebyggelse vi kommer att få i vårt närområde de närmaste åren. Tack vare min företrädare Hans Martinssons goda kontakter med kommunen är vi en maktfaktor som kommunen tar hänsyn till och vi har goda möjligheter att påverka. Här kommer styrelsen att lägga energi då det påverkar vårt dagliga båtliv. Nya utprickade leder och ny sjömätning av Västra sjön är frågor vi jobbar med tillsammans med berörda myndigheter. Få till några gästplatser i Stensöhamnen, få ordning på uppläggningsplatserna vid T-bryggan, byggnader och en rad andra frågor som vi alla kan få glädje av är bara en del av det styrelsen och funktionärer arbetar med. Att utveckla samarbete med andra klubbar i vårt närområde står också högt på agendan. Vår hemsida behöver ett ansiktslyft och kanske fungera på ett mer överskådligt sätt där vi kan få ut budskapet lättare. Vi har en riktigt bra Facebooksida som Ola Ekberg har lagt upp och där viktig information kommer tillsammans med allmänna upptåg och bilder. Det finns att göra men det är samtidigt en spännande utmaning att få vara med och utveckla klubben. 

Önskar alla medlemmar en riktigt god fortsättning på det nya året och att vi får en lång härlig båtsäsong att se fram emot. 

Ola Bengtsson
Ordförande

 

Uppdaterad: 2017-01-06 16:32
Skribent: Jan Olsson

Sjöräddningssällskapet

Sjöräddning Kalmar

 

 

 

SvenskaSjö_annons_85x177_Sida_3

Svenska Sjö 

 

13_7m_N

 

 

 

 

web counter


free web hit counter

Besök sedan 2010-03-27

Postadress:
SS Vikingarna - Segling
Kalmarsundsparken 40
39247 Kalmar

Besöksadress:
Kalmarsundsparken 40
39247 Kalmar

Kontakt:
Tel: 072-0085022
E-post: This is a mailto link